Αρχική σελίδα - Νέα και εκδηλώσεις - Ομιλίες - Κείμενα - Forum

Πληροφορίες Ομίλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την ίδρυση και λειτουργία Ομίλου για τη μελέτη της επαναστατικής θεωρίας στα Χανιά

Η θέση και ο ρόλος του επιστήμονα δεν ανάγεται στην άκριτη τεχνική διεκπεραίωση χειραγωγικών επιλογών, στην εθελοτυφλούσα αδιαφορία για το κοινωνικό γίγνεσθαι, στο τέλμα της ιδιώτευσης και στη συνένοχη σιωπηρή αποδοχή της κυρίαρχης τάξης πραγμάτων, εν ονόματι μιας δήθεν επιστημονικής αμεροληψίας και αντικειμενικότητας.

Με πρωτοβουλία μελών της πολυτεχνειακής κοινότητας, από 7/11/2001 συγκροτήθηκε και λειτουργεί «όμιλος για τη μελέτη της επαναστατικής θεωρίας», με έμφαση στην ιστορία του μαρξισμού.


Για τους Ομιλούς Μελέτης της Επαναστατικής Θεωρίας

Εδώ και μερικά χρόνια λειτουργούν οι Όμιλοι Μελέτης για την Επαναστατική Θεωρία στα Χανιά και στη Θεσσαλονίκη, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουμε διεργασίες για δημιουργία ομίλων και σε άλλες &p


Δημιουργία Ομίλου στην Αθήνα

Με πρωτοβουλία συντρόφων που σπουδάζουν/εργάζονται/αναζητούν εργασία στην Αθήνα συγκροτήθηκε και στην πρωτεύουσα Όμιλος για την Μελέτης της Επαναστατικής Θεωρίας.


Δημιουργία Ομίλου στην Κέρκυρα

Η θεωρητική προτρέχουσα σύλληψη της μελλοντικής κοινωνίας είναι απαραίτητη ώστε να φωτίζεται
ο πρακτικός υπέρ της αγώνας. Έτσι ώστε ο αγώνας αυτός να μην είναι τυφλός είτε σχεδόν τυφλός,


Μαρξιστικός Όμιλος Ηρακλείου

Με πρωτοβουλία συντρόφων που εργάζονται/σπουδάζουν στο Ηράκλειο της Κρήτης συγκροτήθηκε και στην πόλη μας Όμιλος για την Μελέτης της Επαναστατικής Θεωρίας.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009 στο τμήμα Φυσικής του Ηρακλείου, όπου και καθορίστικε το πρώτο πρόγραμμα του Ομίλου μας για την περίοδο 2009-2010 με κεντρική θεματική, την "Διαλεκτική σχέση κοινωνικών και επιστημονικών επαναστάσεων".


Μαρξιστικός Όμιλος Θεσαλλονίκης

Ο όμιλος μελέτης για την επαναστατική θεωρία δημιουργήθηκε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια από άτομα οργανωμένα πολιτικά στην κομμουνιστική Αριστερά.


Μαρξιστικός Όμιλος Σουηδίας

Η δημιουργία ενός ομίλου στην Σουηδία ήρθε ως αποτέλεσμα της εσωτερικής μας ανάγκης να μελετήσουμε και να αναπτύξουμε στο μέτρο του δυνατού την επαναστατική θεωρία. Η ανάγκη αυτή δεν γεννήθηκε τυχαία.Μαρξιστικός Όμιλος Χανίων

Η ιδέα για τη δημιουργία αυτού του ομίλου ωρίμαζε εδώ και 4 τουλάχιστον χρόνια, με προβληματισμούς που ανέκυπταν εντός και εκτός μαθήματος. Συνδέεται με τις μεγάλες κινητοποιήσεις κατά της «εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης» (Π.Σ.Ε.. κλπ.), που οδήγησαν σημαντική ομάδα των φοιτητών σε ευρύτερο και βαθύτερο προβληματισμό, αλλά και με εκείνη τη διάχυτη και διαρκώς ογκούμενη αγανάκτηση για όσα φρικτά και αποτρόπαια δρομολογούνται και εδραιώνονται στον κόσμο ως «μονόδρομος», σε συνθήκες μοιρολατρικής αποτελμάτωσης και ιδιώτευσης.